Skip to main content

Zelf ben ik inmiddels één van de vele telefoongebruikers die werkelijk alles online opzoekt, vergelijkt en vraagt. De telefoon maakt het zoeken van informatie gemakkelijker. Ook online een vraag stellen is fijn: dat scheelt een hoop gedoe met bellen en lange wachttijden. Als ik een psychisch probleem zou hebben, zou ik daarom als eerste zoeken naar een laagdrempelige ingang. Om informatie te krijgen over waar ik mijn zoektocht moet beginnen.

Hoe krijg ik overzicht in de geestelijke gezondheidszorg?

Naar de huisarts gaan is een goede eerste stap, net als naar de praktijk ondersteuner- GGZ (POH-GGZ). Maar soms hebben die weinig tijd vanwege drukte in de praktijk of missen ze een volledig overzicht. Als ik hulp zou zoeken, dan zou ik graag meerdere mogelijkheden voor hulp toegereikt willen krijgen. Zodat ik kan vergelijken. En het liefst wil ik dan ook nog de mogelijkheid hebben om daar vragen over te stellen. In dit geval is het namelijk geen meubel die ik koop, maar hulp bij mijn psychische gezondheid. Alles wat dan kan helpen bij een goede start is belangrijk.
Dit is dan ook de reden dat WegwijsGGZ hier online advies biedt bij je vragen over hulp bij psychische problemen. Wij bieden overzicht en expertise in Amsterdam en omgeving. Kom je ergens anders vandaan dan kun je ons ook altijd benaderen.

Wat is online advies van WegwijsGGZ?

Als ik op zoek ben naar hulp bij psychische problemen dan wil ik bijvoorbeeld weten wat een goede behandeling kan zijn bij mijn psychische klacht(en). Of ik ben op zoek naar waar een bepaalde behandeling (cognitieve gedragstherapie, EMDR of schematherapie) gegeven wordt. WegwijsGGZ geeft antwoord op je online gestelde vraag, door kort en bondig informatie te verschaffen. Wij kunnen een overzicht geven welke hulp bij jou klacht(en) kan helpen. Of kunnen ook een lijst sturen waar je hulp kan vinden. Wil je toch meer informatie in de vorm van een persoonlijk gesprek of wil je hulp bij het vinden van de snelst beschikbare (behandel)plek dan kunnen we je hier ook bij helpen. Kijk dan eens bij Een gesprek aanvragen of bij Samen op zoek.